Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı

E Yolluk Bildirimi

Merkezi yönetim kapsamındaki kamu idaresi hesaplarının Sayıştay’a verilmesi hakkında çıkarılan 29.02.2012 tarih ve B.07.0.MGM.0.41/010-07-01/01/02100 sayılı yazıda, muhasebe iş ve işlemlerinin tam olarak kurumsal bazda yürütülmesini teminen harcama birimlerince düzenlenecek ödeme belgelerinin 16 Nisan 2012 tarihinden itibaren KBS'nin alt sistemi olan Harcama Yönetim Sistemi (HYS) üzerinden düzenlenmesi ve elektronik ortamda muhasebe birimine gönderilmesi gerektiği belirtilmişti.

Bu kapsamda, KBS sisteminde geliştirilen uygulamalarda yolluk ödemelerine ilişkin mali işlemlerde e-dönüşüm kapsamına alınmış olup Üniversitemizin 6245 sayılı Harcırah Kanunu kapsamındaki yurtiçi geçici görev yolluğu ödeme işlemlerinde 01.06.2015 tarihinden itibaren mevcut uygulama ve e-devlet üzerinden, 03.08.2015 tarihinden itibaren ise yalnızca KBS ve e-devlet üzerinden gerçekleştirilecektir.

Söz konusu uygulamanın Başkanlığımızın aşağıdaki kılavuzlarda belirtilen şekilde yürütülmesi konusunda gereğini rica ederim.

Mutemet Girişi İçin E-Yolluk Uygulaması.pdf
Personel Girişi İçin E-Yolluk Uygulaması.pdf